Fahrettin Altun Kimdir? – Fahrettin Altun Biyografi

0/5 Hiç Oyu Yok

Biyografiyi Bildir

Açıklama

Fahrettin Altun kimdir?, Fahrettin Altun hakkında detaylı bir biyografi yazısını sizler için hazırladık. 11.Eylül.1976 senesinde doğan Fahrettin Altun şu an için 48 yaşında ve Başak burcundandır. Fahrettin Altun doğum yeri Stuttgart, Almanya olarak bilinmektedir. Meslek hayatını ise Akademisyen olarak sürdürmektedir.

Fahrettin Altun Kimdir? – Fahrettin Altun Kaç Yaşında? – Fahrettin Altun Evi Nerede?

Fahrettin Altun Kimdir?, evi nerede?

Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı.

Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 tarihinde Almanya Stuttgart’ta bir Türk ailenin oğlu olarak doğmuştur. 1998 senesinde İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olan Fahrettin Altun, yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, doktorasını ise “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” başlıklı teziyle 2006 senesinde İstanbul Üniversitesinde bitirdi.

Fahrettin Altun, 2002-2003 senelerı içerisinde ABD’de Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. İstanbul Şehir Üniversitesinin kurucu akademik kurulunda yer aldı ve İletişim Fakültesinin kurucu koordinatörlüğünü yaptı. Bu görevlerinin bunun yanında 2008-2014 senelerı içerisinde İstanbul Şehir Üniversitesinde İletişim Bölüm Başkanlığını ifa etti. Ardından 2015-2017 senelerı içerisinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

Prof. Dr. Fahrettin Altun, 2014-2018 senelerında SETA İstanbul Genel Koordinatörlüğü ve SETA Genel Koordinatör Yardımcılığını yürüttü. Bunun bunun yanında İbni Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu.

Aylık Kriter dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen Fahrettin Altun, TRT 1’de Enine Boyuna ve TRT Haber’de Dışa Bakış adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sundu, Sabah gazetesi ve Daily Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Daha önce de TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan “Ayrıntı” programını hazırlayıp sunan Fahrettin Altun, Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Modernleşme Kuramı kitabının müellifi olan Fahrettin Altun, SETA yayınlarından çıkan “Milletin Zaferi: 15 Temmuz”, “Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi”, “Türkiye’de Basın Özgürlüğü: Mitler ve Gerçekler” ve “15 Temmuz’da Medya” kitaplarının yazarları içerisinde yer almıştır.

Fahrettin Altun’un siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel çalışmalar alanlarında araştırmaları bulunmaktadır.

Fahrettin Altun, TÜRGEV‘in başkanı Fatmanur Altun (d.1979) ile evlidir ve üçü erkek biri kız olmak üzere dört çocuğu mevcuttur.

Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, 3 Mayıs 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın
imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla KırgızistanTürkiye, Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak atandı.

Telif Kitaplar:
Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (2002, 4. Bas. 2017 ),
Türkiye’de Basın Özgürlüğü, 2016;
İngilizcesi: Freedom Press in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte, 2016;
Arapçası: Hürriyet-ü Es-Sahafa Fi Türkiyya – El-Asatir ve’l-Haka’ek, 2016),
The Triumph of Turkish Democracy (Burhanettin Duran ile, 2016),
Milletin Zaferi 15 Temmuz (Burhanettin Duran ile, 2017),
Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (Hasan Basri Yalçın ile, 2017).

Bölüm Yazarı Olduğu Kitaplar:
Diren Sosyoloji (2013),
The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism, Opposition and Dissent (Routledge Yayınları, 2016);
Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık (2016),
Sivil Toplum: Farklı Bakışlar (2016).

Derlediği Kitaplar:
The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (Burhanettin Duran ile, 2016),
15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası, İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile, 2017)

Kaynak:Bilgisayfam.net

Bir yanıt yazın